Top 5 GREȘELI care pot ruina relația de cuplu

Sunt 5 puncte oarbe într-o relație, pe care dacă nu le conștientizezi că le faci, îți pot ruina relația.
 
Ajungem uneori să facem lucrurile din inerție chiar și în relația de cuplu. Cu siguranța și tu atunci când ai întâlnit persoana iubită, ai simțit cum tot trupul îți vibra, erai atât de entuzist că urmează să o vezi, te pregăteai cum știai mai bine, apoi la fiecare rămas bun ți se strângea stomacul și tot ce sperai era la o următoare dată viitoare.
 
Cu fiecare întâlnire aveați și mai multe planuri de viitor, mai multe vise împreună și credeați că nimic nu va schimba vreodată sentimentele dintre voi.
 
Însă după nu după mult timp… parcă ceva se schimba… cel cu care mai ieri puteai vorbi deschis despre orice subiect, astăzi nu mai știi cum să deschizi un subiect, simți un nod în gât și teamă… dacă se supară, dacă îl deranjez, dacă o să râdă de mine… și ajungi să nu mai vorbești, ajungi să te închizi în tine. Iar partenerul tău va ajunge să creadă că nu-l mai iubești, nu-l mai vrei lângă tine.
 
Printr-o astfel de situație a trecut și soțul meu. Sunt mai bine de 4 ani de când am început să cresc și să mă dezvolt pe plan personal, am urmat cursuri, traininguri, ca apoi să mă certific în domeniu, am devenit coach, trainer și speaker. Ziua cream conținut, aveam sesiuni de grup sau individuale, iar seara învățam despre acest domeniu.
 
Creșteam, mă schimbam, în timp ce soțul meu rămânea același. Vedea evoluția mea și mă spijinea, mă susținea, însă cu cât eu creșteam mai mult, cu atât noi ne îndepărtam mai mult.
 
Nici nu știu când soțul meu a ajuns să se vadă la un nivel mult mai inferior decât mine, deși eu credeam că am grija să nu fie o discrepanță între noi, încercam să nu fac pe profa cu el.
 
Însă el mă vedea perfectă, o soție perfectă, o femeie puternică, mai deșteaptă decât el… Piedestalul pe care el mă urcase, l-a făcut să își piardă stima de sine, încrederea în el și cel mai trist este că se aștepta ca în orice moment eu să-i spun că nu-l mai vreau, că nu-l mai doresc, că nu-l mai iubesc.
 
Timp de 9 ani soțul meu nu a avut încredere să-mi spună ce simte și cum se simte, abia acum 3 zile a avut curajul să-mi spună că-i este frică de mine, că se simte dominat și asta îl face să se închidă în el. Atunci m-am simțit incredibil de prost și iată că se pare că nu sunt atât de perfectă precum el credea, dacă eram știam că este ceva în neregulă cu el, cu noi, că eu fac ceva greșit.
 
Acea discuție ne-a apropiat și mai mult. La final ne-am întrebat sincer, fără așteptări, fără critici ce are fiecare nevoie unul din partea celuilalt.
 
Soțul meu a răspuns simplu, fix așa: „Să nu mai țipi și să nu te mai uiți urât la mine atunci când ceva nu-ți place din ceea ce fac să nu spun. De fiecare dată când faci asta îmi este teamă de tine și orice aș vrea să fac bine, îmi iese rău”
 
Vezi tu nici nu avea cum să fie altfel, pentru că atunci când faci lucrurile dintr-o energie negativă, precum frica, teama, vinovăția, insuficiența… nimic bun nu se poate întâmpla.
Voiam să fiu scorpie? Voiam să fiu vrăjitoarea din poveste? Nu, și totuși eram fără ca măcar să îmi dau seama. Eu credeam că îl ajut oferindu-i sfaturi și spunându-i ce face greșit. Ca speaker știam că important nu este ce spui, ci tonalitatea pe care spui, ce transmiți prin mimica feței, prin gestică…
 
Din acel moment aleg intenționat să am grija cum transmit gândurile mele, și nu-mi iese perfect, dar învăț și să îi dau lui voie să fie dominant, aici avem mult de lucrat pentru că din punct de vedere a tipologiei comportamentale, eu sunt dominantă, iar el statornic (ce înseamnă asta? promit să revin cu un alt material în curând).
 
Ideea de bază este că unul din parteneri poate cu ușurință să-l facă pe celălalt să se simtă:
1. Neînțeles
2. Inferior
3. Neascultat
4. Trădat
5. Insuficient
 
Deși sunt convinsă că nu asta ți-ai dorit, în mod repetat sunt 5 greșeli care duc la despărțire.
Faptul că acum soțul meu a reușit să se deschidă și să vorbească despre lucrurile astea a fost o binecuvântare pentru că altfel frustrarea, neliniștea și stresul sub care el era nu ar fi dus relația noastră la un viitor durabil împreună.
 
Ce poți face să te asiguri că nu se întâmpla asta și în relația ta? Sunt 3 lucruri pe care ai nevoie să le înveți:
1. Comunicare
2. Ascultare
3. Încredere
 

Dacă acest material ți-a fost de folos și vrei să ai acces la mai multe informații legat de cum să ai o relație de cuplu fericită sau îți dorești să-ți răspund punctual la întrebările tale, te aștept în grupul de Facebook:  𝘍𝘦𝘳𝘪𝘤𝘪𝘵̦𝘪 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ | 𝘛𝘰𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘱𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘪̂𝘯 𝘤𝘶𝘱𝘭𝘶

Click pe link și hai alături de noi: 

https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart