Sunt importante declarațiile într-o relație?

Singurătatea doare! Știi ce doare și mai tare? Să fii singur într-o relație! Să fiți doi, dar fiecare să facă lucruri separat.

De curând am fost la un grătar alături de niște prieteni dragi și acolo am văzut cupluri care au venit și au plecat împreună, însă pe toată perioada întâlnirii, el stătea doar cu băieții, iar ea cu fetele și practic au fost 2 tabere, femei și bărbați… Eu eram în “gașca” bărbaților uneori, iar soțul în “echipa” doamnelor, de ce? Pentru că nouă ne place compania unuia- celuilalt, atunci când trece ceva timp, ni se face dor și ne căutăm. Chiar dacă doar pentru a ne da un pupic pe obraz, sau pentru a ne atinge “din greșeală” umerii, astea sunt semne de recunoaștere.

Animalele se miros că să se recunoască între ele, și noi oamenii avem instincte similare.

Stai acum și gândește-te, tu cunoști cupluri printre cunoscuții tăi care par să se potrivească descrierii? Sau poate chiar relația ta este așa?

Cum de se ajunge aici?

Cu siguranța ai început relația cu speranța că vei fi iubit, îndrăgostit, înțeles, protejat, acceptat, etc. Ai simțit că celălalt îți poate îndeplini aceste nevoi și iată că uneori, pe parcurs ceva se schimbă…

În articolul trecut spuneam că după ce sentimentul de îndrăgostire dispare, se face văzută realitatea, iar de aici pentru o relație reușită trebuie să muncim.

Înainte de a pretinde de la celălalt să te iubească, învață să-l iubești. Iubirea are propriul său limbaj și nu este unul valabil pentru toată lumea.

Declarațiile reprezintă un mod de a exprima iubirea, nu este însă singurul. O să vorbim despre următoarele 4 în articolele următoare.

Acum probabil te gândești, a simplu deci tot ce trebuie să fac este să îi fac celuilalt declarații. Da, este simplu dacă ești obișnuit să faci complimente, declarații ori să încurajezi.

Provocarea apare însă atunci când nu ești confortabil cu asta, pentru că declarațiile nu reprezintă nimic pentru tine, nu sunt limbajul tău de iubire și nu îți place să faci complimente, pare mai ușor să critici și să vezi ce nu face bine.

Atenție însă, dacă partenerul și-a exprimat nemulțumirea că nu îi spui vorbe frumoase, înseamnă că declarațiile reprezintă limbajul său prin urmare este necesar să înveți să faci declarații pentru o relație armonioasă.

Pentru a ajunge să faci declarații cu ușurință primul pas este să îi adresezi partenerului cuvinte de politețe: „mulțumesc”, „te rog”.

Pasul 2: Apreciază ceea ce face bine, poate a făcut curățenie, sau poate a plimbat cățelul în locul tău, spune-i că apreciezi că a făcut acel lucru.

Pasul 3: Complimentează-l! Cu siguranța vei găsi lucruri care îți place la el/ ea. Cum miroase, cum s-a îmbrăcat, cum s-a pieptănat ori coafat.

Pasul 4: Încurajează-l! Acum ceva timp pentru că ador să fac dulciuri, este un mod de a mă relaxa, și știu cât îl bucură pe soțul meu, am vrut să încerc o rețetă nouă, însă nu mi-a ieșit, soțul meu venind acasă, eu dezamăgită nevoie mare, mi-a spus „stai liniștită, data viitoare o să îți iasă!” Și așa a fost, deși inițial nu mă gândeam să mai încerc respectiva rețetă.

Încurajările îi dau celuilalt aripi, atunci când el singur nu își vede potențialul!

Dacă pentru partener cuvintele sunt importante și îți dorești o relație fericită împreună cu acesta, învață și utilizează limbajul lui de iubire!

Dacă acest material ți-a fost de folos și vrei să ai acces la mai multe informații legat de cum să ai o relație de cuplu fericită și o comunitate cu care să dezbatem sătămânal astfel de subiecte, te aștept în grupul de Facebook: 𝘍𝘦𝘳𝘪𝘤𝘪𝘵̦𝘪 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ | 𝘛𝘰𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘱𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘪̂𝘯 𝘤𝘶𝘱𝘭𝘶

Click pe link și hai cu noi:https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart