Serviciile- Cât de importante sunt într-o relație?

Zilele trecute o prietenă dragă îmi povestea cât de trădată s-a simțit de o altă prietenă care cofetăreasă, i-a spus că nu poate să îi facă tort pentru ziua copilașului prietenei mele, că deja are o altă comandă de tort pentru o altă prietenă de-a ei.
Trădarea a venit în momentul în care prietena respectivă i-a dezamăgit așteptările.
Gândește-te de câte ori nu ai avut așteptări de oamenii dragi? Poate de la mama care te așteptai să vină și să te ajute cu îngrijirea copilașului, sau de la partener în curățenia casei?
𝗦̦𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗽𝗮𝗿𝗲 𝗼 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗲… Ce te faci când soțul care înainte de căsătorie era foarte atent, grijuliu, părea dornic să te ajute la spălatul vaselor, pregătit masa, curățenie, însă acum de când a apărut și copilașul pare că s-a schimbat, că a devenit un alt om pe care nu îl mai recunoști și simți că nu te mai iubește.
Mai ales că îți face și reproșuri că masa nu este gata la timp, casa este mereu plină de jucării, nu are haine curate niciodată… și multe alte lucruri…
Doare nu-i așa? Indiferent că vorbim despre cea mai bună prietenă, mama sau partener, este dureros când nu ni se satisfac așteptările, când simți că nu mai ești iubită…
În privința partenerului care își schimbă comportamentul după o perioadă mai lungă de relație, este din cauza faptului că trece „𝑖̂𝑛𝑑𝑟𝑎̆𝑔𝑜𝑠𝑡𝑒𝑎𝑙𝑎”…
Atunci când ne îndrăgostim avem tendința de a nu vedea defectele celuilalt, ci doar calitățile. Apoi îndrăgosteala îl face pe celălalt foarte atent, grijuliu, iubitor. Perioada aceasta de îndrăgosteală este de scurta durata și apoi redevenim cine suntem cu adevărat.
Asta nu înseamnă că tu nu voiai să vezi și defectele celuilalt sau că celălalt se prefăcea atent și grijuliu. Este pur și simplu efectul îndrăgostirii.
𝘾𝙚 𝙥𝙤𝙩̦𝙞 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙞̂𝙣 𝙤𝙧𝙞𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙨𝙞𝙩𝙪𝙖𝙩̦𝙞𝙞𝙡𝙚 𝙙𝙚 𝙢𝙖𝙞 𝙨𝙪𝙨?
1. Discută cu cel care te-a dezamăgit
Spune-i ce simți, ce ai simțit în momentul în care te-a refuzat, nu te-a înțeles. Explică-i care erau așteptările tale, nevoile tale și ce ai nevoie să facă de acum în colo pentru tine.
 
2. Creează o listă de 3-4 lucruri pe care dacă mama, sau prietena, ori partenerul le va face pentru tine te vei simți apreciată, respectată, iubită
 
3. Asigură-te că și cealaltă persoana îți spune ce are nevoie și accepta să primești și tu o astfel de listă
 
4. Pentru următoarele 2 luni asigură-te că faci ceea ce ai primit din partea celuilalt
De asemenea trebuie să înțelegi ceva: Nu ești obligată să faci lucrurile din lista pe care ai primit-o, însă dacă le vei face îi vei umple rezervorul afectiv celeilalte persoane.
 
5. Aminteșe-ți că cealaltă persoană nu este obligată să le facă, însă dacă le va face, îți va umple rezervorul tău afectiv.
Acum probabil te gândești super, am de făcut doar câteva lucruri: să vorbesc cu celălalt, să fac o listă cu 3-4 lucruri, face și el și 2 luni facem treaba asta.
Da este simplu, dar NU ESTE UȘOR! Să faci lucrurile intenționat pentru celălalt când are el nevoie înseamnă timp, energie, atenție, efort, organizare. Ceea ce nu este tocmai plăcut.
 
6. Fă aceste servicii cu optimism, cu dragoste, celălalt va aprecia și atitudinea lui fața de tine se va schimba, în bine DESIGUR 🙂
 
7. Repetă!
Dacă alegi să nu faci nimic, să nu discuți cu persoana în cauză, că știi tu mai bine că doar tu te vei alege cu lucruri de făcut și doar tu vei depune efort și celălalt nu o vă face, atunci nimic nu se va schimba! Și o să spui nu a funcționat ideea Alinei!
Nici nu va funcționa vreodată dacă nu ești dispusă să faci ceva diferit. Sau dacă aștepți de la cealaltă persoană să facă primul ceva pentru tine.
Vei continua să ai aceeași relație în care vei te vei simți nefericită, neîmplinită, neiubită și care la un moment dat se va rupe. Orice relație se destramă mai devreme sau mai târziu când cele 2 persoane implicate nu depun efort!
Ce alegi să faci pentru relațiile tale?

Dacă acest material ți-a fost de folos și vrei să ai acces la mai multe informații legat de cum să ai o relație de cuplu fericită și o comunitate cu care să dezbatem sătămânal astfel de subiecte, te aștept în grupul de Facebook: 𝘍𝘦𝘳𝘪𝘤𝘪𝘵̦𝘪 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ | 𝘛𝘰𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘱𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘪̂𝘯 𝘤𝘶𝘱𝘭𝘶

Click pe link și hai cu noi:https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart