Setarea Obiectivelor! Din VALORI sau din NEVOI?

Un an nou aduce după sine și obiective noi, nu-i așa? Ce înseamnă de fapt obiectivele pentru tine? 

Care sunt obiectivele tale? 

Eu am observat că oamenii cu care am lucrat și lucrez, atunci când vine vorba despre obiective, se gândesc în primă fază la partea profesională. De exemplu, să-și schimbe jobul, să avanseze la locul de muncă, să își renoveze sau să schimbe casa, să își achiziționeze o nouă mașină, etc.

De asemenea am observat că sunt putini cei care se gândesc la obiective spirituale, la obiective ce țin de armonia familiei, a cuplului. 

Pentru tine ce aduce mai multă fericire? O poziție înaltă la locul de muncă, sau o înțelegere mai bună, mai armonioasă cu partenerul de viață, sau cu copilașul tău?

Ce vă propun eu astăzi, este să stăm și ne facem un plan pentru 2022 care să cuprindă și partea profesională, dar și cea personală.

Pe 1 ianuarie , mi-am făcut planul pentru tot anul și am conceput acest plan pentru obiective pornind de la valorile mele 

Poate și tu în trecut ai făcut o grămadă de planuri, ai scris o grămadă de obiective și la finalul anului ai fost dezamăgit că nu s-a îndeplinit…

Tocmai de aceea este important să aleg un singur obiectiv mare pe care să îl împart în obiective mai mici și tot focusul meu să fie 100% acolo 

Cunosc persoane care nu au mers niciodată la sală, și vor ca din luna ianuarie, pentru tot restul anului să meargă la sală câte 2 ore zi, în fiecare zi… 

Acele persoane sunt primele care renunță, pentru că simt asta prea greu, doar știind că zilnic ar trebui să facă asta, simt oboseala, simt durerea efortului și apoi renunță. Renunțarea duce către o stimă de sine scăzută. 

În schimb chiar lucrez cu cineva pe obiective,  și persoana a decis ca zilnic să nu mai folosească liftul, ba chiar a decis că va face asta ori de cate ori întâlnește scări. Iată ce obiectiv mic și care totuși este mult mai simplu de făcut și care este mult mai mult decât nimic. După care, la fel de important este ca la jumătatea anului, să vedem unde am ajuns cu planurile noastre și să refacem dacă este cazul planul inițial.

Dacă ar este să ne gândim la familie, întrebarea de început este: „Ce anume îmi doresc să fac în 2022 pentru relația mea de cuplu, cum vreau să transform această relație? „

Pentru mine obiectivul este să întrețin armonia, pasiunea, comunicarea din relație. Primul angajament pe care l-am luat cu soțul meu este ca în fiecare seară să stăm de vorbă fără telefoane, fără televizor.

Odată pe lună să avem un weekend prelungit.

Duminicile să mergem la biserică, iar odată pe lună cel puțin să ne vizităm părinții. Și iată că am îmbinat familia, cu obiectivul  de a devenii mai spirituali și cu dorința de a petrece timp cu familia extinsă.

Acum vreau să te mai întreb ceva? Ce faci cu planurile astea? Ok, ai decis acel obiectiv, ți-ai spus exact ce și când să faci în scris, mai departe? 

Doar pentru că am scris nu înseamnă că se va realiza. În schimb, pe lângă a scrie obiectivele am ales să trec la ACȚIUNE, identificând acele acțiuni pe care va trebui să le fac pentru ca obiectivele să devină realitate. 

Fără a face lucrurile cu intenție, nu se întâmplă…

Îți las 3 întrebări care știu că or să te ajute să găsești claritate referitor la obiectivul/ obiectivele tale:

1. Ce îți dorești să se întâmple pe plan spiritual, de familie, sănătate, timp liber, prieteni și colegi (mediul înconjurător) și în dezvoltarea ta personală în acest an? 

2. Cât de realist este obiectivul tău?  Pe o scara de la 1 la 10 cât de sigur/ă ești că îl poți duce la îndeplinire? Dacă ți-ai dat 10 fără să stai pe gânduri, înseamnă că este un obiectiv prea ușor de atins și asta o să te facă să nu vrei să lupți cu adevărat pentru el, dacă în schimb l-ai evaluat cu 3, înseamnă că este prea greu, prea mare și că deja ești dezamăgit/ă că nu se va întâmpla…  stai și regândește acel obiectiv 

3. Care sunt pașii mai mici care te pot duce la obiectivul mare? 

 

5/5

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart