Nu e treaba partenerului să te facă fericit/ă

Majoritatea oamenilor când încep o relație, o încep cu gândul că vor fi iubiți.

De fapt nevoia de iubire este o nevoie primară, cu care ne naștem și de care avem nevoie încă din primele zile de viață.

Psihologii spun că o persoană care în copilărie i se îndeplinește nevoia de iubire, se simte dorit, și i se oferă afecțiune și încredere, se dezvoltă normal, mai târziu devenind un adult perfect funcțional și echilibrat.

În caz contrar, atunci când rezervorul afectiv nu este satisfăcut și copilul nu simte iubire, apartenență, nu i se conferă încredere, siguranță se va dezvolta anormal și comportamentul sau va fi periclitat. Astfel din lipsa de iubire ajunge să caute iubirea acolo unde nu ar trebui și cum nu ar trebui.

Acum gândește-te că începi o relație, și o faci sperând că celălalt te va iubi, te va face fericit/ă. Dacă rezervorul tău afectiv este gol te vei aștepta ca partenerul să îl umple.

Doar că, am o veste proastă pentru tine… și celălalt este ființă umană, cu propriile dezamăgiri, cu propriile dorințe, care vine în relație la fel ca și tine cu un bagaj emoțional și cu rezervor afectiv ce poate fi gol și ar vrea că tu să îl umpli.

Ce vreau să spun este că nu avem dreptul să cerem cuiva să ne facă fericiți. Practic îi spui “Fii suficient de fericit cu tine și ba chiar am nevoie ca tu să fii fericit peste măsură, să ai de unde să îmi dai și mie”

În cazul acesta ne rămâne un singur lucru de făcut: Să ne asiguram că ne menținem propriul rezervor afectiv plin

Cum facem asta?

Sunt 3 pași simpli pe care te provoc să îi faci

  1. Creează o lista cu toate lucrurile care te fac fericit/ă  Exemplu: să cânți, să dansezi, să te uiți la ceva comic care să te facă să râzi, să te joci cu animăluțul tău, cu copilașul tău, să stai în natură, să faci sport, să mănânci sănătos, etc
  2. Creează-ți un calendar în care zilnic pentru următoarea săptămână să faci cel puțin un lucru din această listă și nu lăsa ca ziua să treacă fără să bifezi acea activitate
  3. asta timp de 3 luni

Ce mi s-a întâmplat mie a fost că a devenit un obicei să fac zilnic un lucru care să mă bucure. Eu fiind fericită, m-am asigurat că propriul rezervor afectiv îmi este plin și atunci pot să ofer partenerului din preaplinul meu!

Ba chiar soțul meu îmi este partener de responsabilitate în aceste activități. Așa că amandoi suntem fericiți prin propriile noastre decizii, prin lucruri mărunte.

Majoritatea oamenilor deși cunosc aceste lucruri simple, nu le aplică, spunând că sunt prea simple și nu vor funcționa, de aceea nici nu ajung să lucreze la propria lor fericire!

Alege să fii fericit/ă! Aștept să îmi spui dacă ți-ai luat acest angajament și să discutam despre planul pe care l-ai ales

Dacă acest material ți-a fost de folos și vrei să ai acces la mai multe informații legat de cum să ai o relație de cuplu fericită și o comunitate cu care să dezbatem sătămânal astfel de subiecte, te aștept în grupul de Facebook: 𝘍𝘦𝘳𝘪𝘤𝘪𝘵̦𝘪 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ | 𝘛𝘰𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘱𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘪̂𝘯 𝘤𝘶𝘱𝘭𝘶

Click pe link și hai cu noi:https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart