Lider in Relatiile Tale

Leadership-ul nu are legătură cu o funcție sau un titlu. Ține de atitudine și caracter. Și dacă te-ai gândit că un lider se naște lider, da sunt anumite abilitați care îți pot spune despre o persoană că este un lider înnăscut, dar să nu uităm că abilitățile se învață.

Dacă realizezi că poate, și tu ești cu copilașul tău în una din extreme, și fără să vrei îi tai aripile sau fie îi pui aripi mult prea mari sperând ca o să fie totul bine, poți învață să o faci în baze corecte și ideale, pe valori realiste și în iubire.

Dacă te pregătești să devii părinte, de acum poți învăța cum să faci ca viitorul tău copilaș să crească armonios, sănătos și fiind realist cu sine însăși.

Am început discuția întrebându-te de copilărie și asta pentru ca ei bine, fie că vrem fie că nu, propriile noastre experiențe o să dea tonul către ce vom crea noi de acum încolo.

Leadership-ul începe cu tine, daca tu nu ai fost „construit” în termenii și condițiile ideale dezvoltării tale, o poți face de acum, pentru că tu la rândul tău să poți dezvolta noi generații dar și pe cei de lângă tine.

Hai să ne gândim la partenerul de viață. 

De cate ori nu ajungem să fim de acord cu celălalt, doar ca să nu-l supărăm? Pentru că suntem la început de relație și vrem să fie armonie, vrem să fie totul roz

După ani de zile tot ce o să vedem, va fi doar părțile negative. Și parcă doar alea mai contează

„Uneori, cel mai mare plus de valoare pe care îl poate oferi un lider celorlalți oameni vine din faptul ca le spune ADEVĂRUL, că le arata în ce direcție pot să se dezvolte și că îi ajuta să se schimbe.” John C. Maxwell

Există persoane care își irosesc ani de zile într-un loc, într-un domeniu, într-o relație în care sunt desconsiderați de partener sau de echipă sau de subalterni, fără să li se spună niciodată ce problemă au și fără să li se dea șansa de a se schimba și de a crește. Ca lider al familiei, ai echipei tu ai șansa de a-i ajuta.

Acum, știu nu e ușor să îi spui copilului, mamei, partenerului sau oricărei alte persoane dragi „uite unde greșești”. Pentru că nu există nicio garanție că va accepta părerea ta.

Însă sunt 4 întrebări!

Aceste 4 întrebări extrem de puternice și pe care vreau să ne luam angajamentul că o să le folosim cu integritate și doar în scopul de-al ajuta pe celălalt pentru binele lui.

Și încă ceva, spuneam că leadership-ul începe cu tine, începe tu să răspunzi la aceste întrebări înainte de a le folosi cu altcineva așa vei vedea puterea lor

1 Îți atingi potențialul maxim?

Această întrebare este mai mult ca și întrebare de conștientizare. Cei mai mulți oameni cu care eu lucrez nu știu și nu înțeleg că pot face mai mult decât în prezent. Tu îi poți ajuta să vadă posibilitățile.

2 Ai vrea să faci totul mai bine? 

Dacă răspunsul este DA, există posibilitatea să îl poți sprijini. Dacă răspunsul este NU, înseamnă că persoana nu este încă pregătită pentru mai mult

3 Știi cum să-ți atingi potențialul maxim?  

Vezi tu sunt oameni care își doresc mai mult dar nu au nici cea mai vagă idee cum să facă asta. Așa că dacă răspunsul este NU, este un răspuns pozitiv în aceasta situație pentru că de aici puteți sta și căuta soluții singur sau împreună cu cineva care să poată ajuta persoana în cauză

4 Pot să te ajut eu? 

Personal sunt  trainerul și coach-ul soțului meu, și el al meu, până la un punct, mai departe fiecare lucrăm cu alte persoane care ne ghidează. Iar asta ne-a unit mai mult ca familie, ajutându-ne, sprijinindu-ne să creștem împreună. Acum dacă nici tu nu simți ca îl poți ajuta pe celălalt să se „deblocheze” puteți căută alte persoane, un coach, un mentor, un consilier, un prieten. Oricine are deja niște rezultate și este în continuă creștere

Cum putem motiva o persoană nemotivată?

Trebuie să înțelegem că noi nu putem schimba oameni. Pur și simplu nu se poate. Oamenii trebuie ei însăși să vrea să se schimbe.

Ce putem face este să creăm un mediu în care celălalt să vrea să facă asta. Iar asta vine din rezultatele pe care noi le avem.

Acum ceva timp am întâlnit o persoană, care era foarte axată pe tot ce înseamnă dezvoltare personală, și se dedica dezvoltării sale de mulți ani. Din discuție în discuție am aflat că nu era într-o relație a spus că cea mai importantă valoare a ei este dezvoltarea personală și că nu este discutabil să intre într-o relație în care celălalt să nu își dorească creștere.

Eu am înțeles că oamenii nu reacționează bine la a le se impune lucruri. Trebuie să aibă un exemplu, un model, și să sperăm că asta îi va face să reacționeze. Nu e responsabilitatea noastră să cerem și să impunem schimbarea.

Putem cu iubire, cu răbdare și prin propriul exemplu să sperăm că se dorește asta. Dacă nu, eu mereu spun că există o pereche pentru orice. Nu există lingură fără pereche, nu există cană fără pereche, nu există nici suflet fără pereche.

La un moment dat soțul meu mi-a spus că el vede o diferență între noi, pentru că eu citind, învățând și aplicând mi-am schimbat comportamentul, vorbirea și  se temea ca asta să nu ne despartă.

Atunci când unul crește foarte mult celălalt rămâne în urmă sau cel care crește va trebui să se coboare, astfel procesul fiind lent și greoi.

Nu a fost nicicum la noi, căci eu în tot timpul acesta eu am creat un mediu în care încet să crească.

El a început drumul dezvoltării lui personale cam odată cu mine fără să știe și fără să o facă la nivelul la care o făceam eu, și nu mă deranja. Pentru că eu nu sunt în relație să-i arăt uite cine și ce sunt eu. Ci eu am plecat cu intenția să ne ridic pe amândoi sperând că într-o zi o va face și el. Așa a fost, dar a făcut asta fără să știe și cred ca fără să vrea.

Pentru ca deși soțul meu spune ca el nu se dezvolta eu vedeam cum semințele plasate de mine dădeau roade. Prin faptul că era curios, prin faptul că îmi cerea părerea ori de câte ori se confrunta cu o situație voia să vadă imaginea pe care o aveam eu

În momentul de față, soțul meu a devenit și colegul meu în John Maxwell Team. Cum asta? Pentru că i-am acordat spațiu, i-am dat încredere, i-am lăsat dreptul lui de a lua decizia pentru el și i-am pus întrebările de mai sus

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart