Îți ții pe loc echipa?

Dacă ești mămică cu siguranță ai fost în ipostaze în care ai simțit că  copilașii tăi nu îți ascultă ideile, nu-i așa? Pentru că nu ești la modă, sau cool au replicat ei. Da-mi voie să te întreb ceva… Oare nu la fel ai spus sau cel puțin ai gândit despre părinții tăi? Dar tu? Tu îți asculți copiii și recunoști când au o idee bună, îi asculți, îi feliciți? Cu partenerul stai și împărtășești idei, stați amândoi să căutați rezolvarea unor situații și împreună va puneți mintea la contribuție? Îi ceri ajutorul partenerului atunci când te simți copleșit? Îi accepți ideile? Îi mulțumești? Îl validezi pe celălalt pentru ideea avută?

Astăzi am să împărtășesc cu tine  cea mai importantă întrebare, care te va ajuta să îți faci echipa să funcționeze. Când spun echipa mă refer în primul rând la membrii familiei- soț/ soție, copilaș, mama/ tata, etc. Și abia apoi la prieteni, colegi, parteneri.

Dacă nu îi întrebi pe membrii familiei tale cum îi poți ajuta, există posibilitatea să-i împiedici să evolueze. Ca să înțelegi exact unde ești în relația cu ei stai de vorba cu fiecare dintre ei și întreabă-i: „Ce pot face pentru tine astfel încât să-ți ușurez munca, să ai mai mult succes și familia noastră sau echipa noastră  să aibă rezultate mai bune? 

Pasul nr 2: ascultă-i fără să-i întrerupi și vezi ce au de spus, după aceea încearcă să-ți imaginezi cum le poți fi de folos. 

Și totuși spuneam de o întrebare “magică” vrei să o afli nu-i așa?

„Ce ai de învățat de aici?” este întrebarea mea favorită, de câte ori soțul meu îmi povestește o întâmplare,  de câte ori se confruntă cu o situație, o provocare sau o problema îi pun această întrebare. Chiar și când mergem împreună într-o vacanță sau când ne aducem aminte de una. Îi pun această întrebare. 

Nu mare mi-a fost mirarea că și el acum îmi pune această întrebare. A devenit o întrebare atât de normală și de firească pentru noi și așa ar trebui să și fie pentru oricine. 

John Maxwell spune că experiența nu este cel mai bun profesor, dar experiența evaluată da. Răspunsul la întrebarea „Ce ai de învățat de aici?” o să ne dea noi perspective asupra noastră și asupra acțiunilor noastre. În același timp ne va aduce mai aproape de cei dragi nouă. Vorbind cu ei, ne putem da seama că o să avem nevoie de ajutorul lor, cerând ajutor îi validezi pe cei de lângă tine. Sau dacă tu le pui această întrebare vei stabili legături cu partenerul tău, copilașii tăi, părinții tăi, colegii, prietenii sau colaboratorii tăi. 

Ca să poți pune această întrebare și să aibă rezultatele dorite, o să te învăț acum cum să creezi mediul în care întrebările sunt apreciate: 

1 începe prin a aprecia fiecare membru al familiei (echipei). 

2 Apreciază fiecare întrebare și răspuns dat de ceilalți. 

3 Apreciază potențialul lor. 

4 Apreciază că o idee bună este îmbunătățită. Asigura-i că vrei ideile lor și că ideea cea mai bună va fi adoptată la final. Asta îi va face mai atenți și mai concentrați.

Pe vinerea viitoare, când va apare următorul blog. Între timp lasă un comentariu cu subiecte despre care ai vrea să vorbim privind relațiile din viața ta!

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart