Cum să ai o atitudine de învingător în relația de cuplu

Atitudinea pozitivă este esențială pentru o relație de cuplu sănătoasă și fericită. Aceasta poate face diferența între un cuplu care se simte bine împreună și unul care se luptă constant.

Atitudinea pozitivă înseamnă să privești lucrurile din perspectiva optimistă, să ai încredere în partenerul tău și să ai încredere în relația voastră. Înseamnă, de asemenea, să te concentrezi pe lucrurile bune și să le apreciezi, în loc să te concentrezi pe lucrurile negative.

Când un cuplu are o atitudine pozitivă, ei sunt mai dispuși să comunice și să rezolve problemele împreună. Ei sunt mai dispuși să ia în considerare punctele de vedere ale celuilalt și să lucreze împreună pentru a găsi soluții. În plus, atitudinea pozitivă poate duce la mai multă înțelegere și compasiune în relație, ceea ce poate face ca cuplul să se simtă mai apropiat și mai conectat.

Atitudinea pozitivă poate fi cultivată prin practicarea recunoștinței și prin concentrarea atenției asupra lucrurilor bune din relație.
Este important să vă spuneți reciproc lucruri pozitive și să vă arătați aprecierea față de partenerul tău. Este, de asemenea, important să vă amintiți să vă bucurați de momentele bune din relație și să le apreciați.

În concluzie, atitudinea pozitivă joacă un rol crucial în relația de cuplu. Ea poate face diferența între o relație împlinitoare și una în care cei doi parteneri se simt nefericiți. Prin cultivarea unei atitudini pozitive și prin concentrarea atenției asupra lucrurilor bune din relație, cuplurile pot construi o relație sănătoasă și fericită.

Iată 5 caracteristici care determină o atitudine pozitivă:

1 Fiecare ființă umană este creată după chipul lui Dumnezeu și prin urmare este extrem de valoroasă.

2 Fiecare persoană este înzestrată de Dumnezeu într-un mod unic cu diferite abilități sau talente.

3 Fiecare persoană are de jucat cu un rol unic în viață.

4 Căsnicia este ideea lui Dumnezeu astfel un bărbat și o femeie sunt creați în mod unic
pentru a colabora împreună, pentru a lucra împreună ca o echipă.

5 Scopul căsniciei este ca soții și soțiile să se ajute reciproc să-și atingă întregul potențial.

Acum probabil te întrebi și cum să fac asta?

Aleg să împărtășesc 6 practici prin care poți schimba gândirea negativistă

Primul și cel mai important este auto-analiza: gândește-te și recunoaște dacă ai un tipar de gândire negativ. Iar dacă acum îți spui: cum te aștepți să reacționez când partenerul mă tratează astfel? cât timp îți oferi scuze pentru a avea acea atitudine negativă nu se va schimba nimic în relația ta.

2 Gândirea negativă ne determină comportamentul. Cât timp vom gândi negativ ne vom comporta distructiv.

3 Fă o listă cu toate trăsăturile pozitive ale partenerului de viață. Iar dacă tu nu e sigur/ă de ce anume să scrii în această listă, dacă ai copii întreabă-i ce părere au despre jumătatea ta.

4 Concentrează-te asupra acestor calități. Chiar și atunci când apar neînțelegeri concentrează-te asupra calităților celuilalt  înainte de a te concentra pe ceea ce simți în momentul acela.

5 Te încurajez să reiei cele 5  caracteristici care determină o atitudine pozitivă. Citește zilnic dacă este necesar până începi să-ți dezvolți abilitatea  de a avea o atitudine pozitivă.

6 De tine depinde să readuci armonia și fericirea în căsnicia ta începând să-ți exprimi aprecierea verbală față de partenerul tău. Când înlocuiești acuzarea și critica cu vorbe de încurajare și susținere ceva din interiorul celuilalt o să vezi că se va schimba și va deveni mai afectuos cu tine.

Dacă acest material îți este de folos și vrei să discutăm deschis despre relația ta de cuplu și cum o poți îmbunătății considerabil ACUM poți rezerva o seisune 1:1 cu mine 🙂

 

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart