Întrebări?

Contactează-mă

Formular contact

întrebări frecvente

Ce este un coach relațional?

Persoana care se asociază cu clientul într-un proces creativ care le stimulează gândirea și îi inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional prin prisma relațiilor sale.

Ce se întâmplă pe parcursul sesiunilor de coaching?

Majoritatea clienților mei sunt oameni cu afaceri și ocupați, majoritatea sesiunilor se întâmplă prin Zoom sau prin apel telefonic. Este important ca oamenii să poată vorbi cu mine din confortul propriei locuințe. 

Prima sesiune durează aproximativ 90 de minute și este o sesiune de clarificare a scopului, a obiectivelor, valorilor, punctele forte, pentru ca apoi să identificăm care sunt provocările pe care le întâmpini, ce bariere te țin pe loc și totodată pentru de a crea harta personalizată ție pentru tot programul, așa vei știi exact traseul pe care îl urmărim și în ce punct te afli de la o sesiune la alta. 

Fiecare sesiune se va încheia cu cel puțin un angajament din partea ta pentru a merge mai departe de la o sesiune la alta. O sesiune durează 60 minute. Primele minute din următoare sesiune începând cu evaluarea acelui angajament. Așa vedem exact ce funcționează, ce te ajută sau unde întâmpini dificultăți. La finalul programului vom face o recapitulare a progresului nostru și vom identifica modul în care poți valorifica cel mai bine ceea ce ai învățat pentru viitor.

Ce tipuri de oameni apelează la coaching relațional?

Clienții mei sunt oameni din toate categoriile sociale – persoane care au joburi comune, sau mămici casnice ori profesioniști cu afaceri. 

Cele mai calificate pentru coaching sunt persoanele dispuse să se îmbunătățească pe sine și să devină un partener mai bun pentru a avea o relație fericită și ecologică.  

Dacă te simți blocat, frustrat în relația cu tine însuți sau cu partenerul de viață, te confrunți cu o tranziție majoră în viața ta, coachingul este o metodă potrivită să te ajute. 

4 lucruri pe care clienții mei le caută în sesiunile coaching:

  1. Timp și un spațiu dedicat pentru ei, pentru a se putea concentra asupra unor probleme sau situații importante ale vieții lor personale sau profesionale.
  2. Perspectiva “expertului” asupra potențialelor pericolelor ce pândesc în deciziile sale
  3. Un partener de responzabilizare care să-i tragă la răspundere pentru progres
  4. Cineva care poate fi pe deplin obiectiv și fără judecăți sau prejudecăți atunci când discută subiecte.

De ce ar trebui să lucrez cu TINE (și să nu încerc altceva sau pe altcineva)?

Ca și consultant comportamental am observat nevoile oamenilor și cât de diferiți pot fi aceștia uneori. Faptul că am capacitatea de a mă adapta nevoilor fiecărei persoane facilitează procesul pentru client. Mai ales că am creat un ECOsistem în care combin coachingul cu exerciții și tehnici aplicate, în plus combin învățarea cu joaca, ceea ce face ușoară deschiderea și a partenerului către acest proces.

Îl numesc eco- sistem, pentru că este un mediu prietenos în care să te simți în siguranță mai ales că dezvoltarea personală presupune ca tu să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut și asta va aduce după sine disconfort. Este prețul pe care trebuie să-l plătești pentru a deveni cea mai bună versiune a ta.

Atenția și grija mea este ca acest disconfort să fie cât mai puțin resimțit de tine, tocmai de aceea fiecare metoda aplicată va fi personalizată în funcție de tipul tău de temperament comportamental.

Care este cel mai bun mod de a începe?

Nu vrei să aștepți ca problemele să bată la ușă, să te simți frustrat, singur, nesigur, temător și lista poate continua.

Vrei să poți să știi să previi adversitățile înainte ca ele să apară. Răspunsul la această întrebare este ACUM.

Diferența între un coach și client este că antrenorul (coach-ul) a trecut deja prin etapa în care tu te afli și deja este cu cel puțin un pas înaintea ta.

Este necesar ca el să aibă rezultate fantastice în aria respectivă în viața lui și care să se reflecte și în viața clienților săi.

Gândește-te, tu ai prefera să mergi la un medic generalist dacă ai avea de făcut o operație sau te-ai duce la medicul chirurg specialist? Cam la fel și în această arie.

Ai prefera să lucrezi cu un coach care doar a învățat din cărți sau ai prefera să lucrezi cu cineva care demonstrează prin atitudine și rezultate expertiza sa?

Desigur, un coach cu cât este mai bun, cu cât oferă mai multă valoare și serviciile sale sunt mai scumpe.

Cum voi afla dacă coaching-ul funcționează pentru mine?

După fiecare sesiune, eu ca și coach ofer clientului câteva minute pentru a evalua sesiunea, așa ca tu vei stabili cum te-a ajutat sesiunea, dacă ai mai multă claritate legat de provocarea ta, așa vom vedea progresul de la o sesiune la alta.

Cât costă coaching-ul?

Când o persoană vine la interviu pentru a ne cunoaște și a vedea dacă ne potrivim să lucrăm împreună, dacă prima întrebare este cât mă costă, nu accept ca și client chiar dacă este dispusă să plătească imediat.

Coaching-ul este un proces, pe care trebuie mai întâi să-l înțelegi și să-l conștientizezi. Altfel nu va funcționa.

Gândește-te că ai închiriat o mașină electrică, dar vrei să bagi cheia să o pornești pentru că tu nu știi că se pornește din buton. Și tot stai, te enervezi…

La fel este și cu procesul de coaching, dacă tu înțelegi cum te poate ajuta, ce conștientizări îți poate aduce, care este drumul pe care va trebui să-l urmezi nu va funcționa.

Cum funcționează confidențialitatea?

Confidențialitatea este de 100%. Sesiunile le vom înregistra doar la cererea ta și vor fi accesibile doar pentru tine. Cât timp ești clientul meu nu voi folosi niciodată numele tău pentru a te da exemplu ca și client al meu.

Dacă tu vrei să menționezi că îți sunt coach, vrei să-mi lași o recenzie sau o recomandare, pot doar să mă bucur.

Cât de des mă voi întâlni cu coach-ul meu în cadrul programelor?

În programul VIP ne vom vedea săptămânal 1:1 pentru 60 minute, în rest ai linie verde să-mi trimiți mesaje atunci când ai nevoie, cu mențiunea că îți voi răspunde în maxim 24 de ore.

În programul Fericiți Împreună, care este coaching de grup, ne vom vedea săptămânal pentru 60 minute, în plus vei avea 3 sesiuni de coaching 1:1 cu mine (la început – 90 minute, mijlocul programului – 30 minute și finalul programului- 30 minute).

Cum este coaching-ul diferit de psihoterapie?

Treaba coach-ului este de a-ți pune întrebări deștepte prin care să-ți găsești răspunsurile. Ești în totalitate treaz și conștient.

În coaching nu vei fi adormit, hipnotizat, nu vom lucra cu subconștientul tău, nu vom merge să scoatem traume la suprafață.

Coachingul se bazează pe găsirea soluțiilor în prezent pentru a crea viitorul pe care ți-l dorești. Îți voi pune întrebări cu privire la trecut doar dacă este necesar pentru ca eu să înțeleg anumite fapte ce au legătură cu situația ta prezentă și să te pot ghida în proces către crearea viitorului.

>