Câștigător sau Învins? Câștigi sau pierzi?

Uneori câștigi, uneori pierzi…

Dar dacă ți-aș spune că de fapt eșecul este doar o altă modalitate de a câștiga?

Hihihi asta ar spune doar un învins, o persoană care a eșuat.

Ce înseamnă de fapt eșecul?

Acum 2 luni mi s-a oferit ocazia să îmi creez un speech, să îl lucrez pentru a ajunge să îl livrez pe o scenă alături de speakeri internaționali, pe aceeași scenă pe care urma să urce și John Maxwell.

Perfect! Creez discursul, îl lucrez, îl îmbunătățesc, îl repet, iar repet, iar îl lucrez, iar îl repet și tot așa am ținut-o cu modifică și repetă până în ultima zi.

La semifinală eram acolo, în top, urma finala…

După finală 2 zile mai târziu primesc acest mesaj de la mentora mea pe public speaking, Paula care spune așa: „Salut! În primul rând felicitări pentru progres și pentru proces. Sunt convinsă că, la fel ca mine, știi deja că cel mai mare câștig este creșterea ta. Chiar dacă anul acesta nu a fost să fie știu că asta te va motiva și mai mult pentru anul ce urmează să fii acolo! Ne vedem la Cluj!”

Citesc rândurile de mai sus și exclam SUPER TARE!

Alo, alo!!! Nu ai fost acceptată pentru scenă, la ce super tare îmi spune o voce din mintea mea!

Mă amuz un pic și spun: Da, în urma cu 3-4 ani așa aș fi gândit, că am PIERDUT, că mi-am consumat timpul și energia, pentru ce? Ca să mi se dea un astfel de mesaj?

Vezi tu pe atunci aveam un singur țel, în orice fac trebuie să câștig, dacă nu câștig nu merită efortul.

Astăzi îți spun că am câștigat mai mult că nu am fost votată pentru scenă! 

Cum Dumnezeu vine asta, probabil întrebi?

Hai să îți explic!

Dacă aș fi fost votată aș fi considerat că sunt suficient de bună și asta este tot. Poate ar fi urmat alte scene (cu siguranța vor urma) pentru care m-aș fi pregătit la fel, până la această limită, pentru că acesta a fost la nivelul la care mi s-a spus este EXCELENT.

Însă câștigul vine din faptul că știu că vor urma alte scene, alți oameni care vor aștepta ca eu să le livrez discursul meu și pentru care ACUM pot deveni NU SUFIECIENTĂ, ci EXCEPȚIONALĂ.

Acum nu mai am o limită, ci știu că pot merge mai sus, să fac mai mult, să mă pregătesc mai bine. Întotdeauna se poate mai bine, doar că vei vrea să devii mai bun doar atunci când PIERZI.

Când ți s-a spus „bravo, este bine”, cu altă ocazie te vei opri unde este bine.
Așa că în continuare crezi că am pierdut?

Eu cred că am ÎNVĂȚAT!

Am învățat să fiu mai atentă la tehnică, să fiu mai atentă la cuvinte, la exprimare, la tonalitate, dar mai ales la ce au oamenii nevoie să audă!

John Maxwell spune că uneori câștigi, uneori înveți!

Astăzi eu am învățat și sărbătoresc reușita mea cu o cafea extraordinară în timp ce mă bat pe umăr și îmi spun SUNT MÂNDRĂ DE MINE! Sunt mândră că am ajuns la acest nivel de conștientizare!

Care este un eșec pe care îl sărbătorești? Care este eșecul care te-a ajutat să crești? Ai fi ajuns aici fără aceas întâmplare?

Dacă acest material ți-a fost de folos și vrei să ai acces la mai multe informații legat de cum să ai o relație de cuplu fericită și o comunitate cu care să dezbatem sătămânal astfel de subiecte, te aștept în grupul de Facebook:  𝘍𝘦𝘳𝘪𝘤𝘪𝘵̦𝘪 𝘪̂𝘮𝘱𝘳𝘦𝘶𝘯𝘢̆ | 𝘛𝘰𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦 𝘳𝘦𝘭𝘢𝘵̦𝘪𝘪, 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘴̦𝘪 𝘱𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦 𝘪̂𝘯 𝘤𝘶𝘱𝘭𝘶

Click pe link și hai cu noi: 

https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

 

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart