Banii și Căsnicia. Fericire sau Divorț

Banii sunt adesea o mare bătaie de cap. Problemele financiare sunt al 2lea motiv pentru care o căsnicie se destramă. Primul fiind infidelitatea.

Atunci când un cuplu trece prin criza financiara, amândoi partenerii suferă, însă ei suferă diferit, au gânduri diferite și temeri diferite.

Bărbatul- care este capul familiei este cel mai grav afectat de lipsa banilor. Indiferent care a fost potențialul lui până atunci, în criză bărbatul nu vede decât partea negativă, iar încrederea lui în sine scade extrem de mult, ba chiar ajunge să se îndoiască de capacitatea lui intelectuală, în găsirea soluțiilor și astfel ajunge să se uite toată ziua la Netflix.

Pe de altă parte, femeia, și ea are o frică, are o temere doar că ea se poziționează diferit. Femeia are o putere aparte, pentru că ea deși resimte teama, frustrarea crizei financiare, ea este mult mai puternica. Cum își folosește ea puterea? O poate face din frică și disperare,  începe să „latre” la bărbat: uite unde am ajuns, acum ce o să facem, fă odată ceva… Iar acestea sunt 2 mari capcane:

  • Îl adâncește în nesiguranță, în frică pe bărbat.
  • Îi aduce o nouă provocare, dacă mă va părăsi că nu fac nimic. Și iată cum el ajunge din rău în mai rău. Acum teama lui este odată legată de bani, dar și de teama că partenera îl va părăsi. Eșecul personal pentru un om este mult mai grav resimțit decât eșecul personal.

„Împreună la bine și la rău” este promisiunea pe care doi oameni o fac atunci când își împreunează viața. Știind că ne avem unul pe celălalt vom trece peste orice.

 

Sau femeia poate să-și folosească puterea și să-i arate încredere și sprijin partenerului. Spunându-i ceva de genul: „și eu sunt speriată, dar am încredere în tine că te vei descurca”

Faptul că femeia arată încredere în partener, îl va face pe acesta să oprească televizorul și să ia acțiune.

Fie femeie sau bărbat atunci când ești orientat către soluții, către rezolvarea problemelor încrederea ta în tine crește. Cât timp tu rămâi focusat pe ideea cât de greu este, tot ce faci este să te afunzi.

Ca și femeie atunci când și noi avem crize financiare, am grijă să îl asigur pe Iulian că îl înțeleg și că am încredere în el. Iar el mă îmbrățișează.

Îmbrățișările non-sexuale ajută partenerii să facă schimb de energie pozitivă și astfel amândoi sunt mai fericiți. În plus prin îmbrățișare dispare teama bărbatului că soția îl va părăsi că nu are bani dispare.

 

Așadar dragilor încurajați-vă, luați-vă puterea înapoi prin acțiune și îmbrățișați-vă!

Dacă acest material îți este de folos te aștept în grupul de Facebook pentru și mai multe materiale și live-uri despre relația de cuplu. Apasă AICI pentru a accesa grupul: https://www.facebook.com/groups/fericitiimpreuna

S-ar putea să îți placă și

DESPRE MINE

Misiunea mea este să te ajut să te REÎNDRĂGOSTEȘTI de partenerul tău rezolvând adevărata problemă, odată pentru totdeauna, fără consiliere sau terapie de cuplu, simplu și eficient prin COACHING RELAȚIONAL.

CONECTEAZĂ-TE

Shopping Cart